Waarom elk bedrijf gebruik zou moeten maken van managed hosting?

Een bedrijf dat zichzelf enigszins serieus neemt heeft een eigen website. Hier wordt alle informatie omtrent het bedrijf gedeeld en vertelt hoe je het hen kunt bereiken. Je moet tegenwoordig zichtbaar zijn om de rivalen voor te kunnen blijven. Binnen zo’n website worden allerlei trucs uitgehaald om ervoor te zorgen dat bedrijf A meer opvalt dan bedrijf B.

 

Echter is er een onderdeel bij een website dat te allen tijde 100% op orde moet zijn. De website moet namelijk constant draaiende en online zichtbaar zijn. Is dit niet het geval, dan loop je zomaar het risico een flink aantal klanten mis te lopen. Een goede optie om ervoor te zorgen dat jouw website altijd online is, is het gebruik maken van managed hosting. Hier kan een bedrijf als LinQhost uit Groningen je perfect mee helpen. In dit stuk gaan we hier dieper op in en kom jij erachter of het iets voor jou is of niet. 

Wat betekent managed hosting?

Beeld jezelf even in dat je achter de computer zit en aan het surfen bent op het web. Je bent op zoek naar jouw favoriete website om het nieuws te checken of om bijvoorbeeld het weer van jouw volgende vakantiebestemming te bekijken. Als jij zo’n website bezoekt, dan ben je deze website aan het downloaden naar jouw eigen computer. Alle beschikbare informatie staat op een bepaalde computer, waarna het na jouw zoekpoging ineens op jouw scherm komt te staan. Al deze informatie moet ergens worden opgeslagen. Dit gebeurd op een zogenoemde server. De naam alleen al doet je vermoeden dat een server ervoor zorgt dat jij iets geserveerd of gepresenteerd krijgt. De server zorgt ervoor dat jij de benodigde informatie van de desbetreffende website op je scherm krijgt. 

Geen websites zonder hosting

Zo’n server is een stuk sterker dan een gemiddelde pc. Het komt namelijk bij grote websites voor dat de informatie naar duizenden verschillende andere computers moeten worden gestuurd. Door de grote omvang hiervan bestaat de server uit verschillende onderdelen als een CPU, een geheugen, een harde schijf en talloze andere componenten. Alomvattend wordt dit hosting genoemd. Zonder deze hosting kunnen we met z’n allen geen websites bezoeken.

Deze hosting is iets dat je volledig zelf kunt regelen. Echter is het zoals je begrijpt een ingewikkeld proces, waarvan je ongetwijfeld weinig weet. Dit zorgt ervoor dat je risico loopt op een minder hoge snelheid van de website met alle gevolgen van dien. Mensen gaan nu eenmaal niet zo lekker op slome websites. Als je dit echter uitbesteed regelt een specialistisch bedrijf dit voor jou. Zij ‘managen’ als het ware jouw hosting. Als het goed is snap je nu wat de term managed hosting precies betekent. 

3 voordelen van managed hosting

Je begrijpt nu wat managed hosting is. Hieronder lees je over 3 voordelen die dit met zich meebrengt. 

Jij kunt het loslaten

Sommige zaken omtrent een bedrijf wil je het liefste uitbesteden. Dit betekent dat je het volledig los kunt laten en het werk kan laten doen door mensen die hier een passie voor hebben. Belangrijker nog is dat zij er hoogstwaarschijnlijk een stuk beter in zijn dan jij. Ook scheelt het je een bak aan zorgen.

Geen offline website

Er zijn meer dan genoeg bedrijven die volledig afhankelijk zijn van hun website. Wat te denken van de gemiddelde webshop? Stel dat zo’n webshop offline gaat. Je begrijpt dat er op dat moment niemand op de website kan komen, waardoor er geen verkopen kunnen worden gedaan. Dit is natuurlijk zeer vervelend voor de korte termijn. Echter zijn dit dingen die bij klanten blijven hangen, waardoor ze een volgende keer met alle plezier opnieuw naar de concurrent zullen stappen. Een offline website komt onprofessioneel over, waardoor klanten je een stuk minder serieus zullen nemen. 

Veiligheid

Het is fijn om te weten dat alle data die op jouw website staat goed beveiligd is. Je moet er niet aan denken dat al deze informatie zomaar op straat komt te liggen. Dit kan je gigantische problemen op persoonlijk gebied opleveren, maar ook voor jouw bedrijf zelf heeft dit vaak nare gevolgen. Goed uitgevoerde managed services zorgen ervoor dat dit soort situaties niet voorkomen. Alles is netjes beveiligd en ook worden er back-ups gemaakt, zodat informatie niet opeens verloren gaat. Zeker als het gaat om een steeds groter wordend bedrijf is het aan te raden hier verantwoordelijk mee om te gaan. Zo kun je zonder kopzorgen jouw bedrijf op je eigen manier leiden en doorgroeien naar een uiterst succesvolle onderneming.