Gmail Inloggen

Volg deze drie simpele stappen

Stap 1: Typ Gmail.com in je browserbar of via Google.com in en klik op enter. Je word nu doorverwezen naar de login pagina.

Stap 2: Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. De gebruikersnaam is het mail adres dat je bij het openen van je account hebt verzonnen, het wachtwoord heb je toen ook ingegeven. Als je werkt op een gedeelde computer kan het zijn dat iemand anders ingelogd staat. Dan moet je eerst uitloggen en vervolgens opnieuw inloggen met je eigen gegevens.

Je kunt tijdens het inloggen ook kiezen om de gegevens te bewaren. Dan zul je de volgende keer automatisch in de inbox komen. Zorg dat je op publieke computers nooit de gegevens laat bewaren en log na gebruik altijd uit. Bijvoorbeeld als je in internet café op vakantie gebruik maakt van het internet.

Stap 3: Gmail login gelukt! Je kunt nu gebruik gaan maken van je persoonlijke Gmail.

Gmail inloggen mislukt?

Dit zijn de meest voorkomende problemen met inloggen, en de mogelijke oplossingen:

 • Je hebt de verkeerde informatie ingevuld. Wellicht heb je een typefout gemaakt, of de verkeerde combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Staat de CAPS LOCK misschien aan? Bij het e-mail adres maakt het niet uit of je hoofdletters of kleine letters gebruikt, bij het wachtwoord wel.
 • Als je speciale karakters gebruikt moet je het verschil weten tussen bijvoorbeeld een _ en –.
 • Als je zeker weet dat de informatie klopt is jouw account wellicht gehackt of geblokkeerd. Neem in dat geval contact op met Google of probeer het wachtwoord te resetten. Daarvoor heb je een alternatief mail adres nodig.

Inloggen op mobiele apparaten

Gmail login op je smartphone

Je kunt op verschillende manieren gebruik maken van je Google mail op een smartphone of tablet.

Download voor Android of Apple iOS de Gmail app in de Play Store of App Store. Dat is een gratis app gemaakt door Google. Met de app is het uiterlijk gestroomlijnd en je hebt de meeste functies.
Je kunt ook de account informatie toevoegen aan de standaard Mail app van jouw mobiele apparaat. Kies voor een account toevoegen en geef de gebruikersnaam en het wachtwoord in.

Je kunt ook via de internet browser naar de site gaan en zo gebruik maken van je e-mail. Als je in een privé venster werkt worden de inlog gegevens niet opgeslagen, met een normaal venster kun je wel ingelogd blijven.

Google heeft ook andere losse apps zoals Google Drive, Google Earth en YouTube.

Inloggen op meerdere Google / Gmail accounts tegelijkertijd

Google biedt zijn gebruikers vele mogelijkheden. Je kunt bij Google niet alleen inloggen op verschillende apparaten, je kunt bij Google ook makkelijk switchen tussen verschillende accounts en verschillende accounts tegelijk gebruiken. Daarbij is het belangrijk om weten dat al deze accounts verschillend ingesteld kunnen worden, maar dat ze even goed onder een standaard account kunnen werken.

Gmail inloggen: Hoe kan je nu je verschillende accounts toevoegen aan je standaard account?

 • Je begint alvast met in te loggen op je standaard Google account.
 • Je klikt nadien op je foto of het Google icoon dat je in de rechterbovenhoek van het scherm terugvindt.
 • Je bevindt je nu in het menu. Daar kun je kiezen welke van je accounts je wilt toevoegen.
 • Je kunt het account nu toevoegen.
 • Na het toevoegen kun je op het nieuw toegevoegde account inloggen.

Op deze manier kun je verschillende Google accounts onder een standaard account toevoegen. Na het toevoegen van de verschillende Gmail-adressen, is het mogelijk om van account te wisselen of verschillende accounts tegelijk te laten openstaan. Dit leggen we hieronder verder uit.

Van Google account wisselen op een computer

Om dit te kunnen doen:

 • Log je in op je Google account.
 • Je klikt vervolgens op je foto of het Google icoon in de rechterbovenhoek van het beeldscherm.
 • Je klikt in het menu op het account dat je wenst te gebruiken.

Het mooie is dat je dit niet alleen op je pc kunt doen, maar ook op mobiele apparaten zoals je telefoon of tablet. Om dit te kunnen doen, moet je de Google apps gebruiken die beschikbaar zijn voor zowel Android als Apple. Hoe je dit doet, is afhankelijk van de app die je gebruikt. Raadpleeg in het voorkomend geval dus de handleiding van de app.

Waarop moet je letten wanneer je meerdere Google accounts tegelijk gebruikt?

Gmail accounts

Inloggen op meerdere accounts is erg handig. Wel moet je er op letten dat je dit enkel doet op een computer of apparaat dat alleen jij persoonlijk gebruikt.

Verder is het belangrijk om weten dat de mogelijkheid om in te loggen met meerdere accounts niet werkt met alle producten van Google. Dit geldt voor o.a. Blogger, AdWords en Analytics. Deze werken alleen met je standaard account.

Wanneer je uitlogt, ben je ineens ook uitgelogd bij alle Google accounts tegelijkertijd.

Wat is nu je standaard Google account?

Wanneer je meerdere Google accounts tegelijk gebruikt, is het soms moeilijk om te onthouden wat je standaard account is. Daarom is het belangrijk om weten dat het eerste account dat je gebruikt in de meeste gevallen als je standaard account geldt.

Meer informatie vind je op deze Gmail pagina’s

E-mail aanmaken
Waarom Gmail?
Gmail aanmaken
Gmail aanmelden
Gmail instellen
Gmail Tips

Als je op deze pagina niet de informatie / instructies kunt vinden die je zoekt over Gmail inloggen dan horen we het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *