Gmail Inloggen

Inloggen op je Gmail-account is simpel. Je volgt gewoon de volgende drie stappen:

Stap 1:           In je browserbar (de internet adresbalk), of via Google, typ je Gmail.com in en je klikt op ‘enter’. Op de website van Gmail.com kies je bovenin ‘inloggen’. Dan kom je op de login pagina.

Stap 2:          Op deze ‘login pagina’ moet je je gebruikersnaam en je wachtwoord invullen. De gebruikersnaam is het e-mailadres dat hebt aangemaakt toen je jouw Gmail-account hebt aangemaakt. Gelijktijdig heb je toen een wachtwoord opgegeven. Als je in gaat loggen op een gedeelde computer, heb je kans dat er al iemand anders ingelogd staat. Dan kan jij niet inloggen. Log dan gewoon even uit. Vervolgens kan je met je eigen gegevens wel inloggen. Werk je op je eigen computer, dan kan je bij het inloggen ook toestaan dat de inloggegevens bewaard worden. Dan hoef je in het vervolg niet meer in te loggen en heb je meteen toegang tot jouw account. Op gedeelde computers doe je dat natuurlijk niet!

Stap 3:          Je bent ingelogd in jouw persoonlijke Gmail-account. Nu kan je e-mail versturen, ophalen en lezen.

Als het inloggen niet in één keer lukt

Het blijven natuurlijk computers. Die denken helaas nooit met je mee. Ze snappen alleen ‘open’ en ‘dicht’. De kleinste vergissing die je maakt kan er dus al voor zorgen dat het inloggen niet lukt.

Hieronder staat een lijstje met mogelijke oorzaken waardoor je niet in kunt loggen:

 • Je hebt niet de juiste informatie ingevuld, of misschien een typefoutje gemaakt. Controleer of het e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt ingevoerd klopt en kijk of je niet per ongeluk een typefoutje hebt gemaakt.
 • Check even of per ongeluk de CAPS LOCK aanstaat. Voor je e-mailadres maakt het niet uit als je allemaal hoofdletters gebruikt, maar voor je wachtwoord natuurlijk wel.
 • Misschien heb je in de naam van je e-mailadres of je wachtwoord wel speciale tekens gebruikt. Kijk dan goed of je je nu niet hebt vergist. Vergissingen tussen bijvoorbeeld _ en – komen nog wel eens voor.
 • Als je alles hebt gecontroleerd en je kunt geen enkele vergissing vinden, kan je proberen om je wachtwoord te resetten. Je moet dan wel nog een ander e-mailadres hebben om het nieuwe wachtwoord te kunnen ontvangen.
 • Het kan ook zo zijn dat jouw Gmail-account is geblokkeerd of gehackt. Om dat zeker te kunnen weten, moet je even contact opnemen met Google.

Inloggen op je smartphone of tablet

Met je smartphone of je tablet kan je op verschillende manieren van je Gmail gebruik maken:

Voor Android of Apple iOS (besturingssysteem) download je in de Play Store of in de App Store de Gmail App. Met deze App heb je de meeste functies van Gmail tot je beschikking en de e-mail omgeving ziet er gelikt uit!

Je hebt ook de mogelijkheid om je Gmail aan je standaard e-mail account op je smartphone of je tablet toe te voegen. In het standaard e-mail programma kies je dan bij de opties voor ‘account toevoegen’. Met je gebruikersnaam en je wachtwoord voeg je dan je Gmail eenvoudig toe.

Meerdere Gmail accounts tegelijk openen

Gebruikers van Google kunnen hun Gmail-account op diverse manieren gebruiken:

 • Je kunt inloggen op verschillende apparaten;
 • Je kunt heel makkelijk switchen tussen je accounts;
 • Je kunt diverse accounts gelijkertijd gebruiken;
 • Het maakt niet uit of de instellingen van de verschillende accounts niet allemaal hetzelfde zijn. Je kunt ze evengoed onder één standaard account gebruiken.

Verschillende accounts toevoegen aan Gmail

Je kunt aan je Gmail-account op de volgende manier nog andere accounts toevoegen:

 • Log in op je standaard Gmail-account;Gmail login op je smartphone
 • Klik op je profielfoto of op het Google icoon in de rechterbovenhoek;
 • Je komt dan in het menu waar je al jouw accounts ziet. Hier kan je bepalen welke accounts je aan je standaard account wilt toevoegen;
 • Klik de accounts aan die je wilt toevoegen;
 • Nu kan je op het account dat je hebt toegevoegd inloggen.

Zo is het mogelijk om verschillende Google accounts aan één standaard account toe te voegen. Je kunt nu kiezen of je van account wilt wisselen, of om verschillende accounts tegelijkertijd open te laten staan.

Switchen tussen Gmail-accounts op een computer:

 • Je logt in op je Google account;
 • Om te kunnen switchen tussen je accounts, klik je recht bovenin je scherm naast je e-mailadres;
 • Er verschijnt dan een ‘pull down’ menu met alle e-mailadressen waarmee je op dat moment bent ingelogd.

Weet je niet meer onder welk account je op dat moment bent ingelogd, dan kan je dat ook rechts bovenin checken. Een groot voordeel van Google e-mailadressen is dat je zowel op mobiele apparaten als op je computer in kunt loggen. Je kunt dus altijd en overal even je mail checken. De enige voorwaarde hiervoor is dat je de hiervoor beschikbare Google Apps gebruikt.

! Je kunt hiervoor niet alle Apps gebruiken. Bijvoorbeeld Blogger, AdWords en Analytics werken alleen in je standaard account.

Nog meer informatie over het gebruik van Gmail

Als je nog meer aanvullende informatie wilt hebben, bezoek dan eens de volgende Gmail pagina’s:

E-mail aanmaken
Waarom Gmail?
Gmail aanmaken
Gmail aanmelden
Gmail instellen
Gmail Tips

E-Bosiet

Heb je na het lezen van deze informatie en het bezoeken van de hierboven genoemde Gmail pagina’s nog vragen, neem dan even contact met ons op. Ons team is van harte bereid om al jouw vragen te beantwoorden.

Eén reactie

Geef een reactie