Gmail Aanmelden

Aanmelden bij Gmail

Gmail aanmelden: Om je aan te melden bij Gmail ga je naar de website en je voert je email adres en wachtwoord in. Vervolgens ga je direct naar de inbox. Als je nog geen Gmail account hebt kun je via de inlog pagina ook kiezen om een nieuwe Gmail account aan te maken. Ga naar deze pagina voor een handleiding voor het openen van een nieuw Gmail account in vijf eenvoudige stappen.

Blijf aangemeld bij Gmail

Als je werkt op je eigen computer thuis kun je ervoor kiezen om aangemeld te blijven. Bij het inloggen kun je die optie aanvinken. Zolang je niet kiest om uit te loggen zul je voortaan automatisch naar de Inbox gaan, je hoeft niet steeds opnieuw je gebruikersnaam en wachtwoord in te geven. Doe dit niet op openbare computers die door meerdere mensen worden gebruikt. Dan heeft iedereen toegang tot jouw mailbox en gegevens. Zorg bij automatisch aanmelden dat je de inloggegevens wel onthoudt of genoteerd hebt. Wanneer je op een andere computer wilt werken, of na het wissen van internet gegevens moet je opnieuw inloggen. En dan heb je die gegevens weer nodig.

Wachtwoord voor Gmail vergeten of verloren

Als je gewend bent automatisch in te loggen en je bevindt je op een andere computer moet je toch weer inloggen. Er bestaat een kans dat je het wachtwoord bent vergeten. Hoewel de beste manier om het wachtwoord te bewaren in je hoofd is kun je deze ook noteren en veilig opbergen. Je kunt ook een ezelsbruggetje verzinnen om een uniek wachtwoord later weer te herinneren.

Als je het wachtwoord echt niet meer kunt opsporen is er een optie om het wachtwoord opnieuw in te stellen. Ga naar het Gmail inlog scherm en kies op “wachtwoord vergeten”. Kies vervolgens “ik weet het niet” waarop er een bericht naar je alternatieve mail of naar je telefoon wordt gestuurd met een nieuw wachtwoord. Vanwege de veiligheid is het raadzaam af en toe je wachtwoord aan te passen.

Meer informatie vind je op deze Gmail pagina’s

E-mail aanmaken
Waarom Gmail?
Gmail aanmaken
Gmail inloggen
Gmail instellen
Gmail Tips

2 reacties

Geef een reactie