Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Als je aan e-mail denkt dan denk je aan Gmail. Dit is niet voor niets want Gmail is de meest gebruikte e-mailservice die er is, hij heeft meer dan 425 miljoen actieve gebruikers. De meeste weten wel hoe ze met Gmail om moeten gaan, maar er zijn nog een heleboel opties die je waarschijnlijk niet kent. Vandaar dat we hier alle tips zullen noemen waarmee je echt alles uit je Gmail account kan halen.
Waarschijnlijk heb je wel gezien dat Gmail je e-mails automatisch categoriseert. Je hebt de primaire mails, sociaal voor sociale netwerken, reclame, updates en forums. Dit is allemaal leuk en aardig maar misschien is dit niet hoe jij je mails wil hebben georganiseerd. Als je op het plusteken achteraan de tabbladen klikt kun je kiezen welke categorieën je wilt gebruiken. Je kan ze allemaal aan of uit zetten behalve de primaire categorie. Zo kun je ook alle andere uitzetten, dan heb je verschillende tabbladen meer. Als mails in de verkeerde categorie worden ingedeeld dan kun je hem gewoon naar een ander tabblad slepen. Hierna wordt gevraagd of je alle berichten van deze afzender in deze categorie wilt hebben. Als dit het geval is dan klik je op ja, nu komen toekomstige berichten wel in de juiste categorie.
Via de Gmail app kun je jouw Outlook of Yahoo account openen in Gmail, met de look van een Gmail account. Je hebt al één Gmail account nodig om dit te doen, en het kan alleen via de app. Maar het is erg handig om verschillende email-accounts in één plek op je telefoon of tablet te kunnen overzien.
Misschien heb je geen Yahoo of Outlook maar heb je meerdere Gmail accounts. Als je het browser Google Chrome gebruikt kun je constant tussen meerdere accounts wisselen zonder continu te moeten uitloggen en inloggen. Je hoeft alleen maar op de meerdere accounts in te loggen en ze zullen allemaal aangemeld blijven zodat je constant kunt wisselen of zodat je elk account in een ander tabblad open kan hebben.
Die categorieën zijn allemaal leuk en aardig maar misschien wil je jouw e-mails wel in zelf bedachte mappen organiseren. Dit kan door ze een label te geven, je mag zoveel verschillende labels creëren als je wil. E-mails met dezelfde label komen bij elkaar te staan en je kan een mail meerdere labels geven. Je maakt een label door in de linker kolom naar meer te gaan. Hier staat Nieuw label maken bij. Als je hier op klikt kun je jouw label een naam geven. Ook heb je de optie Label onderbrengen onder, hiermee kun je sub-labels maken. Als je je labels wilt aanpassen ga je naar meer en klik je vervolgens op Labels beheren. Hier kun je labels bewerken, verwijderen, onzichtbaar maken of weer zichtbaar maken. Om een email een bepaald label te geven moet je hem, of meerdere, selecteren en klikken op de knop Labels bovenaan de pagina. Hier vink je de labels aan die je aan deze mail(s) wilt geven en druk je op Toekennen. Mails met een mail blijven gewoon in je Postvak In staan, maar je kan ze ook verplaatsen naar een bepaalde label map. Hiervoor selecteer je de mail(s) en klik je daarna op verplaatsen naar bovenaan de pagina. Nu kun je een label kiezen of je mail naar te verplaatsen.
We hebben het allemaal weleens een keer meegemaakt. Je hebt een belangrijke foto of document via de mail binnengekregen en je bent hem kwijtgeraakt in je hooiberg aan e-mails. Er is een manier om alle grote bestanden in één keer terug te vinden. In de zoekbalk typ je bijvoorbeeld larger_than:20m, nu krijg je alle bestanden groter dan 20mb te zien. Handig, of niet?
Dat je email naar de spamfolder kan verplaatsen wist je waarschijnlijk wel. Maar in het geval dat je constant door dezelfde persoon wordt lastig gevallen is het misschien een goed idee om deze persoon te blokkeren. Als je weer zo’n vervelende mail krijgt hoef je alleen maar op het pijltje bovenaan de mail te klikken, hier valt een menu naar beneden. Tussen dit menu staat de optie Block ‘Naam van gebruiker’, als hierop klikt wordt de gebruiker volledig geblokkeerd en kan hij jou geen mails meer sturen.
We hebben al genoemd dat je mails van een bepaalde afzender altijd in een specifieke categorie wil hebben, maar je kan ook filters instellen op andere criteria. Om dit te doen ga je naar het instellingenmenu, hier kom je door op het tandwiel rechtsboven te klikken. Hier klik je op filters en kies je Nieuwe filter aanmaken. Hier kun je verschillende criteria geven voor je filter, zoals de woorden die in de mail staan of het onderwerp van de mail en zelfs of er een bijlage bijzit. Vervolgens kies je wat er met deze mails gebeurt. Je kan ze een ster geven, zodat ze als belangrijk zijn gemarkeerd, maar je kan ze ook meteen laten verwijderen.
Voor bijvoorbeeld je werk krijg je weleens een mail met daarin een aantal taken die je moet volbrengen. Je bent vastberaden om ze uit te voeren. Maar je wilt ze toch nog weleens vergeten als ze tussen je mails zitten en niet op je takenlijst staan. Gelukkig kun je mails nu ook aan je taken toevoegen. Je drukt bij de mail op de knop meer en hier kun je toevoegen aan taken selecteren. Nu zal deze mail tussen je taken komen te staan.
Dit is de feature waarvan iedereen er altijd wenste dat hij er was. En nu is het eindelijk mogelijk om een verzonden mail ongedaan te maken. Dit zal je redding zijn voor die gênante mails die je per ongeluk hebt verzonden, of voor die keer dat je weer de bijlage vergeet bij te voegen. Als eerste moet je naar de instellingen en hier selecteer je Algemeen. Hier kan je ongedaan maken verzending aanzetten aanvinken. Je kan ook kiezen hoelang je hebt na het verzenden om hem ongedaan te maken. Dit verschilt van vijf tot dertig seconden. Elke keer als je nu een mail verzend zal je deze optie zien in een gele box die bovenaan je scherm zweeft.
Om aan te geven dat een mail belangrijk is kan je hem een gele ster geven, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om een rode, paarse of bijvoorbeeld groene ster te geven aan een mail. Als je naar de instellingen gaat en dan op het tabblad Algemeen klikt kun je kiezen welke sterren je wilt gebruiken. Zo kun je het op je eigen manier organiseren.
Als je een keer geen internetverbinding hebt en je wil door je al ontvangen mails bladeren, of je wil een nieuwe mail opstellen, dan kan dit. Je hoeft alleen maar de offline-modus in te schakelen en je kan al je oude mails doorkijken en kun je mails opstellen zonder dat je internet hebt. Je kan deze offline modus installeren door naar het instellingenmenu te gaan. Hier klik je op de knop Offline waar je de offline-modus van Gmail kan downloaden en installeren.
Deze nieuwe feature zal je Gmail account nog meer beschermen dan alleen je wachtwoord. Het is de twee-factor authenticatie. Dit betekent dat elke keer wanneer er op een nieuw apparaat wordt ingelogd met jouw account dat je jezelf op een tweede manier moet identificeren. Dit kan door het invoeren van een code die je via je sms ontvangt bijvoorbeeld.
Je kan ook mails zoeken die voor of na een bepaalde datum zijn verzonden. Om mails voor een bepaalde datum te vinden zoek je naar before:2015/06/08. Of mails na een bepaalde datum te vinden zoek je op after:2015/06/18. Je moet natuurlijk wel de juiste bijbehorende datum invoeren.
Zo, dit waren ze dan allemaal weer. Alle tips voor het gebruiken van Gmail. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad en dat je nu echt alles uit Gmail kan halen. Ik wens je veel plezier en succes met het gebruiken van deze tips. Je email zal efficiënter worden dan hij ooit is geweest.
Geef deze pagina regelmatig een bezoekje om op de hoogte te blijven van de nieuwste Gmail tips!
E-mail aanmaken
Waarom Gmail?
Gmail aanmaken
Gmail aanmelden
Gmail inloggen
Gmail instellen