Gmail Inloggen Geblokkeerd

Gmail inloggen geblokkeerd… Het overkomt iedereen wel eens. Je wilt inloggen op je Gmail-account, maar je geraakt er niet in. Dit euvel kan verschillende redenen hebben. Je hebt het vast wel eens meegemaakt, maar toch geven we er een overzicht van.

Wanneer wordt inloggen bij Gmail geblokkeerd?

Gmail inloggen geblokkeerd

Je bent je paswoord vergeten.
Vergissen is menselijk. Ook al gebruik je je wachtwoord dagelijks, gebruik je een geheugensteuntje of heb je het ergens op een veilige plaats opgeschreven, toch kan het voorvallen dat je het op een dag vergeten bent of dat je per ongeluk je paswoord 3 keer na elkaar verkeerd invoert. Op dat moment wordt je toegang tot je Gmail-account geblokkeerd.

Iemand anders probeert in te loggen/ in te breken op je Gmail-account.
Wanneer iemand vanaf een voor jou aparte of onbekende plaats probeert in te loggen op je account bij Gmail, krijg je daar van Google een bericht over. Dit soort van berichten wordt naar je secundaire e-mail gestuurd. Dit is het e-mail adres dat je gebruikte om je Gmail-account aan te maken. Dit zelfde adres kan je ook gebruiken om terug een paswoord in te stellen wanneer je er niet meer over beschikt of wanneer een derde persoon geprobeerd heeft om in te breken in jouw e-mail account.

Je hebt de Google limieten overschreden.
Wanneer dit het geval is, wordt je account door Google zelf automatisch geblokkeerd. Dit gebeurt uit veiligheidsoverwegingen nadat er abnormaal veel verkeer op je Gmail-account werd vastgesteld. Het is belangrijk om weten dat ook in dit geval de account hersteld kan worden. Hiervoor worden door Google zelf instructies gegeven. Je hoeft deze eenvoudigweg te volgen om je account te deblokkeren.

Hoe kan een geblokkeerde Gmail login worden verholpen?

Wat ook de reden dat Gmail inloggen geblokkeerd werd, er bestaan verschillende manieren om deze blokkade ongedaan te maken. Een ervan is het gebruik van je secundaire e-mailadres. Een tweede manier is door middel van je telefoonnummer.

Gmail login ongedaan maken door middel van een secundair e-mailadres

Wanneer je verkeerd inlogt op je Gmail-account, merk je naast het login venster een linkje waarop ‘paswoord vergeten’ staat. Als je daar op klikt, kun je je secundaire e-mailadres invullen en zal je op dit adres een link toegestuurd krijgen waarmee je je account kunt recupereren. Nadien moet je wel een nieuw wachtwoord instellen.

Gmail login ongedaan maken door middel van een mobiel telefoonnummer

Tenzij je nog over een oude Gmail-account beschikt, heb je ook je mobiele telefoonnummer opgegeven tijdens het aanmaken van je e-mail account van Google. Wanneer je je telefoonnummer intikt in het daarvoor bestemde vak, zal je een sms krijgen met daarin een code waarmee je je Gmail-account terug kunt activeren. Hierna zal je gevraagd worden om een nieuw paswoord te creëren.

Meer informatie vind je op deze Gmail pagina’s

E-mail aanmaken
Gmail inloggen
Waarom Gmail?
Gmail aanmaken
Gmail aanmelden
Gmail instellen
Gmail Tips

Geef een reactie