E-mail via je internetprovider of alles in 1 pakket?

Duizenden Nederlanders zijn maandelijks op zoek naar een nieuwe internet provider of een compleet pakket voor internet, televisie en telefonie. Dit doen ze meestal via de postcodecheck zoals deze gratis op deze website voor alles in 1 vergelijken aangeboden wordt.

De meeste providers bieden hun klanten de mogelijkheid om kosteloos een eigen webmailadres aan te maken. Via deze webmail kan je dan via elk apparaat dat dat op internet aangesloten is, toegang krijgen tot de e-mail inbox. Dat kan via een pc, laptop, mobiel of tablet. In principe werkt dit net zoals de bekende Hotmail/Outlook of Gmail van Google. Je hebt daarbij geen aparte software meer nodig. Je dient alleen over een internet of alles in 1 abonnement te beschikken om gebruik te kunnen maken van de webmail.

Browsers

Je kan je webmail bekijken via een browser. Een aantal voorbeelden van browsers zijn: Mozilla firefox, Google Chrome, Internet explorer, Edge of Opera

Het adres dat je meestal moet intikken begint met webmail@uwprovider.nl Nadat je jouw e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd, kan je vanaf iedere plek waar je internet ter beschikking heeft inloggen en de elektronische post lezen, schrijven en versturen.

Wanneer je over een smartphone beschikt gaat het meestal nog makkelijker. Via een App zoals die van Gmail bijvoorbeeld kan je elk e-mailadres dat je hebt automatisch afvragen, e-mails lezen, schrijven en wederom weer versturen. Je voert de naam van de provider, het e-mailadres en wachtwoord in en de APP doet de rest. Dat is wel zó gemakkelijk en comfortabel dat je het niet meer wilt missen.

Aanbieders

In Nederland zijn er een hoop aanbieders die u de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van je eigen webmail. Wie een internetabonnement of een alles in 1 pakket afsluit heeft deze service meestal gratis in het abonnement zitten en kan meestal, verschillend natuurlijk van provider, tot wel 5 e-mailadressen aanmaken. Beschik je al over een webmailadres? Dan kan je natuurlijk direct inloggen.