Gmail Aanmaken

Een nieuw Gmail account aanmaken

Gmail aanmaken: Als je nog geen Gmail account hebt, of je wilt een nieuw Gmail account aanmaken kun je de volgende stappen doorlopen. Binnen enkele minuten heb je de beschikking over jouw Gmail account:

Stap 1: Ga eerst naar de Gmail website, je ziet dan onderstaand scherm. Vul daar zo volledig mogelijk jouw persoonlijke gegevens in. Je ziet precies welke informatie vereist is.

Stap 2: Bij het kiezen van een naam kun je voor de duidelijkheid je eigen naam kiezen. Je kunt ook kiezen voor je bedrijfsnaam als je dat wilt. Een grappige naam of bijnaam kan ook, houd wel rekening met de mogelijke ontvangers van jouw e-mails.

Stap 3: Je moet een verificatie code ingeven om te bewijzen dat je geen “robot” bent. Als deze code niet duidelijk leesbaar is kun je kiezen voor een nieuwe afbeelding. Het is ook mogelijk een tekst bericht te ontvangen op de telefoon met een verificatie code.

Stap 4: Ga naar de volgende stap, lees en accepteer de gebruiksvoorwaarden om door te gaan.

Stap 5: Je ziet nu rechtsboven in het scherm een raster met blokjes. Daar kun je het mail icoon aanklikken, dat is de envelop met de rode letter “M”. Nu ga je direct naar de Inbox van Gmail. Gefeliciteerd, je kunt aan de slag!

Kies een veilig wachtwoord voor Gmail

Je wilt niet dat jouw mail zomaar op straat komt te liggen. Houd er ook rekening mee dat jouw Gmail account ook de sleutel is tot alle Google diensten. Kies daarom een wachtwoord die andere mensen niet kunnen achterhalen of “hacken”. Password123 en de naam van je kat kun je beter vermijden, kies bij voorkeur een wachtwoord met zowel HOOFDLETTERS als kleine letters én getallen. Er zijn op internet diverse wachtwoord generators die automatisch veilige wachtwoorden genereren. Zorg wel dat je het wachtwoord kunt onthouden. Als je het wilt noteren moet je deze notitie veilig bewaren. Je kunt ook gebruik maken van een Password Manager zoals 1Password, OnePass of Lastpass.

Kortom, kies altijd een veilig, niet gemakkelijk door anderen te raden wachtwoord wanneer je een Gmail account aanmaakt.

Gmail aanmaken zonder telefoon / SMS

Tegenwoordig lijkt het wel of het niet zonder telefoon of sms kan: een account bij Gmail. Toch is het mogelijk om dit nog steeds zonder mobiele telefoon te doen. Sommige mensen bezitten nu eenmaal geen mobiel en in andere gevallen lijkt het ons niet altijd opportuun om het nummer van je gsm zomaar aan Google te geven. We gaan even samen met jou bekijken hoe je dit momenteel nog voor mekaar kunt krijgen.

Gmail Verifiëren zonder telefoon of sms

Hoewel theoretisch Gmail aanmaken zonder telefoon / zonder sms niet meer mogelijk is, zijn er toch een paar slimmeriken die daar wat op gevonden hebben. Wanneer je bij het aanmaken van je Gmail op het punt gekomen bent dat je je account dient te verifiëren, moet je behalve je telefoonnummer ook het land aanklikken waar je woont. In de meeste gevallen zal dit Nederland of België zijn. De meeste gebruikers zullen dit ook aangeven. Wanneer je wil Gmail aanmaken zonder telefoon / zonder sms, dan kies je niet voor het land waar je woont, maar voor de Verenigde Staten. Vervolgens is het de bedoeling dat je het verifiëren per sms laat gebeuren via een site die smsjes kan versturen vanuit dit land.

SMS of voice-mail verkrijgen via een externe site

Het trucje bestaat er dus uit dat je een SMS laat versturen door een externe site, waardoor je eigen telefoonnummer niet in het bezit komt van Google of Gmail. Na de keuze voor het land de Verenigde Staten, kies je voor de optie ‘bel met met een automatisch telefoontje’. Vervolgens verschijnt er een pop-up die vraagt je telefoon bij de hand te houden. In plaats van je telefoon bij de hand te houden, registreer je je op voor hand bij de website TextNow die je een Amerikaans telefoonnummer zal verschaffen. Om dit te doen heb je een naam nodig, een gebruikersnaam, een paswoord en een e-mailadres. Deze gegevens hoeven trouwens niet echt te zijn. Met deze gegevens kun je je op deze site registeren. Vervolgens vul je een Amerikaans telefoonnummer in. Dit kan je op de site kiezen door voor een bepaalde staat of omgeving te kiezen. Zo krijg je onmiddellijk daarna een Amerikaans telefoonnummer. Dit telefoonnumer houd je bij op een veilige plaats en vul je in op het formulier van Gmail. Je bevestigt dit nummer en zo wordt het automatisch opgebeld. Je krijgt nu een voice-mail bericht op de site TextNow.com. In dit bericht krijg je een code die je gebruikt om het verificatieproces mee af te ronden. Zo ben je dus geslaagd in het Gmail aanmaken zonder telefoon / zonder sms.

Andere sites die Gmail aanmaken zonder telefoon / zonder sms mogelijk maken

Behalve TextNow.com laat ook de site Pinger je toe op deze manier je Gmail aan te maken zonder telefoon / zonder sms.

Meer informatie vind je op deze Gmail pagina’s

E-mail aanmaken
Waarom Gmail?
Gmail aanmelden
Gmail inloggen
Gmail instellen
Gmail Tips

Eén reactie

Geef een reactie