Gmail

Sinds haar prille begin is de Google altijd een vooruitstrevend bedrijf geweest die reeds bestaande diensten steeds opnieuw weet te verbeteren en perfectioneren. Gmail is daar een goed voorbeeld van, ze waren pioniers op het gebied van gratis webmail en wisten de inbox veel overzichtelijker te maken met een uitgebreide zoekfunctie en vele filteropties. Je kunt Gmail helemaal naar eigen wens indelen. Naast mail heeft Google nog een aantal andere diensten die naadloos verbonden worden met Gmail zoals bijlages openen met Google Drive en videogesprekken voeren met Google Hangouts. Om iets op te zoeken zijn online Google diensten als Streetview, Maps en uiteraard de Google zoekmachine nooit ver weg. En tussendoor bekijk je een filmpje met YouTube, ook een website van Google.

Over Gmail

Gmail is een web based e-mail oplossing die in 2004 werd gelanceerd als tegenhanger van destijds populaire webmail diensten als Hotmail en Yahoo Mail. De minimale interface viel direct op en is in lijn met de bekende Google zoekmachine. Zoeken in mails werd met Gmail net zo eenvoudig gemaakt als een zoekopdracht uitvoeren in Google. Daarnaast krijg je in Gmail beschikking over nagenoeg onbeperkte opslagruimte zodat het wissen van oude mails niet meer nodig is. Gmail is een webdienst die je net zo gemakkelijk op de PC als op een tablet of smartphone kunt gebruiken, via de webbrowser of speciale apps voor mobiel gebruik. Maak een account aan, log in en je kunt direct gebruik maken van alle Google diensten met dezelfde Google account.

Wat biedt Gmail nog meer dan mail?

Als je een Gmail account aanmaakt heb je tevens een volledige Google account tot je beschikking. Naast mail kun je ook direct gebruik maken van YouTube. Je kunt daar filmpjes bekijken, uploaden, afspeellijsten maken, reacties plaatsen en nog veel meer. Daar houdt het niet bij op, via de Google Drive heb je opslagruimte die je niet alleen kunt gebruiken voor Gmail bijlages maar ook voor foto’s, muziek, documenten en nog veel meer. Vergeet ook niet de zakelijke programma’s zoals een tekstverwerker, een presentatie programma en een spreadsheet. Al deze programma’s werken direct in de browser, sommige diensten zijn ook offline te gebruiken maar de meeste functionaliteit kun je online vinden.

Gmail houdt Spam tegen

Een mailprogramma is pas bruikbaar als deze is uitgerust met een degelijke spam filter om ongewenste mailtjes tegen te gaan. Gmail zorgt dat ongevraagde reclame, spam en phishing mails automatisch naar de spam map worden verplaatst. Ze worden niet direct gewist om te voorkomen dat belangrijke mails verloren gaan, maar over het algemeen kun je blind vertrouwen op de spam filter van Gmail.

Gmail account wissen

Als je problemen hebt met je account of je wilt met een nieuw account starten kun je ervoor kiezen je oude Gmail account te verwijderen. Dat gaat op de volgende manier:

  • Log eerst in op jouw persoonlijke Gmail account en kies Accountvoorkeuren.
  • Kies het juiste Google account en selecteer “gegevens verwijderen”.
  • Controleer goed welke onderdelen je wilt verwijderen en vink de juiste vakjes aan.
  • Klik op “account verwijderen” om de gegevens te wissen.

LET OP: Controleer voor het wissen van de Google account of je alle belangrijke data hebt opgeslagen op een andere plek, bijvoorbeeld een map op je harde schijf. Na het wissen wordt al deze data verwijderd!

 

Meer informatie vind je op deze Gmail pagina’s

E-mail aanmaken
Waarom Gmail?
Gmail aanmaken
Gmail aanmelden
Gmail inloggen
Gmail instellen
Gmail Tips

Geef een reactie