Ga veilig om met je e-mail op je smartphone

Bijna niemand kan meer zonder een smartphone. Je gebruikt je mobiele telefoon al lang niet meer om alleen maar te bellen, maar ook je agenda, internet bankieren en dus het bijhouden van je e-mail. Het lezen van e-mail kan je dus prima doen zonder computer of laptop bij de hand, maar gewoon op je smartphone. Het grote voordeel hiervan is dat je altijd op een hele eenvoudige manier toegang hebt tot al je mailbestanden. In de trein, in de tuin of waar je ook bent, je kunt er altijd bij. Er wordt echter lang niet altijd gedacht aan de veiligheid van jouw e-mails op je smartphone. Wat gebeurt er als je telefoon gestolen wordt of kwijt raakt? Zorg er voor dat andere mensen in dergelijke situaties geen toegang tot jouw mail krijgen. Een aantal tips kunnen je daarbij helpen.

Beveilig de toegang

De toegang tot je mail op een smartphone is op een paar simpele manieren goed te beveiligen. Het allerbelangrijkste is dat je de toegang tot je smartphone goed beveiligd. De makkelijkste manier is een toegangscode instellen. Een code die alleen jij weet, en die dus nodig is om toegang tot de smartphone te krijgen. Extra opties die je kunt toevoegen op bepaalde toestellen is een vingerafdruk beveiliging, en gezichtsherkenning. Dit zijn mogelijkheden om met je vinger of je gezicht de telefoon te ontgrendelen. Werk je met een toegangscode, zorg dat je deze dan regelmatig aanpast.

Verzeker je toestel

Steeds meer mensen kiezen ervoor om persoonlijke dingen te verzekeren. Zo zijn er reisverzekeringen, huisdierverzekeringen en kun je ook met een verzekering auto schade verzekeren. Maar ook voor de smartphone zijn er verzekeringen. Zo kun je met een goede verzekering voor je smartphone het toestel verzekeren tegen diefstal of schade. Wordt je telefoon gestolen, dan is het aan te raden om van afstand te telefoon helemaal leeg te maken en beroep te doen op de verzekering. Degene die het toestel gestolen heeft kan dus niet bij jouw e-mail, en jij kunt op zoek naar een nieuw toestel. Steeds mensen hebben vrij veel persoonlijke dingen op een smartphone staan, dus ga er vooral voorzichtig mee om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *