Veilig gegevens versturen en bewaren

Je wilt natuurlijk zo velilig mogelijk je gegevens en belangrijke zaken versturen en bewaren. Er zijn gelukkig een hoop betrouwbare partijen die dat voor een klein bedrag kunnen doen of zelfs helemaal gratis. Kijk daarom goed naar alle mogelijkheden, zoals hoeveelheid opslag en eventuele kosten die er aan verbonden zijn. Vergelijk verschillende partijen om zo tot een geschikte mogelijkheid te komen die aan jouw wensen voldoen.

Een e-mail aanmaken kan op verschillende manieren en je kunt gebruik maken van verschillende partijen. Een belangrijke voorwaarde is natuurlijk om alles zo veilig mogelijk op te slaan zonder dat een derde persoon daarbij kan en belangrijke documenten of privé zaken kan inzien. Kies daarom voor een betrouwbare en bekende partij bij het aanmaken van email adressen. Gelukkig zijn er veel gratis email partijen, denk aan Google Mail of Windows Live Hotmail / Outlook.com. Wanneer je zakelijke email adressen wilt aanmaken kan dit meestal ook via je hosting partij, daarin zijn een aantal email adresssen en oplag inbegrepen. Dit verschilt wel per hosting partij kijk hier dus goed naar bij het afsluiten van je hosting en wat daar allemaal bij inbegrepen zit.

Een andere veilige manier om je gegevens op te slaan

Een andere, nog veiligere, manier om je gegevens op te slaan is het aanschaffen van een kluis. Hierin kun je al je belangrijke documenten, privé zaken en zakelijke documenten in opslaan. Kijk eens op kluis-kopen.nl voor alle mogelijkheden op dit gebied. Er zijn namelijk ook kleine draagbare varianten zoals een boek kluis. Op die manier kun je je belangrijke documenten veilig bewaren en zelfs meenemen over straat zonder dat je gevaar loopt om gegevens te verliezen.

Wanneer je liever je gegevens digitaal wilt bewaren en beveiligen kun je er voor kiezen om een veilige digitale omgeving te creëren. Dit kan door middel van het aanschaffen van een Nas, dit is een soort mini computer met veel opslag ruimte. Het voordeel van een Nas is dat je het ook van andere plaatsen kunt bereiken. Het is eigenlijk een soort externe harde schijf die je op afstand kunt bereiken maar ook automatisch via je wifi kunt bereiken via mobiel, tablet of computer thuis. Hierdoor kun je eenvoudig inloggen en bestanden openen tijdens een afspraak buitens huis of kantoor. Wanneer je een Nas wilt aanschaffen zit hier wel een prijskaartje aan, maar dit heeft natuurlijk ook vele voordelen.

Nog een andere goedkopere mogelijkheid is een gratis variant van een cloud omgeving. Hier kun je bijvoorbeeld Dropbox voor gebruiken of de cloud mogelijkheden van Microsoft of Google Drive. Dit zijn gratis varianten die ook goed beveiligd zijn, maar hebben helaas maar beperkte opslag. Hierdoor is het niet geschikt voor grotere opslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *