Wat is hosting?

Wanneer een hostingprovider ruimte op een webserver toewijst aan een website om zijn bestanden op te slaan, hosten zij een website. Webhosting maakt de bestanden waaruit een website bestaat (code, afbeeldingen, enz.) beschikbaar om online te bekijken. Elke website die je ooit hebt bezocht, wordt gehost op een server.

De hoeveelheid ruimte die op een server wordt toegewezen aan een website hangt af van het type hosting. De belangrijkste soorten hosting zijn shared, dedicated, VPS en reseller. Ze onderscheiden zich van elkaar door het soort technologie dat voor de server wordt gebruikt, het niveau van beheer dat wordt geboden en de extra diensten die worden aangeboden.

In een notendop is webhosting het proces van het huren of kopen van ruimte om een website op het World Wide Web onder te brengen. Website inhoud zoals HTML, CSS, en afbeeldingen moet worden gehuisvest op een server om online te kunnen worden bekeken.

Voor hosting is een server vereist

Wat is een server precies? Een server is een computer die andere webgebruikers verbindt met jouw site van overal in de wereld. Zoals de naam al doet vermoeden, web hosting service providers hebben de servers, de connectiviteit, en de bijbehorende diensten om websites te hosten. Door het aanbieden van een verscheidenheid aan hosting plannen, ze dekken het spectrum van hosting behoeften, van kleine blogs en grote organisaties.

Als je van plan bent een online aanwezigheid te creëren, is betrouwbare webhosting van essentieel belang. Er zijn vandaag letterlijk honderden webhosts beschikbaar die duizenden varianten van webhostingdiensten aanbieden. Plannen variëren van gratis met beperkte opties tot dure webhostingdiensten gespecialiseerd voor bedrijven. Het plan dat je kiest zal voornamelijk afhangen van hoe je van plan bent jouw website te gebruiken en hoeveel je hebt begroot voor hosting.

Het kiezen van de juiste hosting plan zal betekenen dat je toegang tot de juiste toewijzing van middelen om jouw website te laden snel en betrouwbaar voor jouw bezoekers. Denk na over hoe veel bedrijven deze dagen werken voornamelijk online, hun verkoop en zakelijke leads komen van hun website. Als iemand op een website terechtkomt en er is een probleem – het duurt te lang om te laden of hij verschijnt helemaal niet – zullen potentiële klanten niet blijven wachten. Ze zullen die site links laten liggen op zoek naar een site die wel goed werkt en naadloos kan leveren wat ze zoeken.