VPN: extra veilig internetten en anoniem emaillen

Wat is een VPN?

Wat is VPN? Een VPN oftewel een Virtual Private Network is een tussen verbinding van jouw mobiel of computer naar een ander domein. Deze tussen verbinding zorgt ervoor dat je op elk netwerk waar je je computer op aansluit veilig kan internetten. Het zorgt ervoor dat het voor mensen van buitenaf het heel moeilijk hebben met het stelen van jouw gegevens aangezien ze niet kunnen zien welke verbinding ze moeten doorbreken. Alles wat jij opvraagt via jou verbinding is namelijk niet te zien door de Virtual Private Network, want alles wordt via een andere computer opgevraagd. Zo kan je bijvoorbeeld verbinding maken met een computer helemaal in Amerika of andere landen waar de servers zich bevinden.

Veilig en anoniem internetten en emaillen

Een Virtual Private Network zorgt er dus voor dat je veilig en anoniem kan internetten en emaillen. De gegevens die je opvraagt zijn namelijk versleuteld, als je een VPN gebruik tijden het aanmaken van een email adres en daarna voor het zenden van e-mails ben je helemaal anoniem. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je dit gebruik voor illegale zaken, maar er zijn legale situaties denkbaar dat je niet graag hebt dat Gmail of Hotmail weet dat jij de schrijver bent van een bepaalde email.  Dus mocht je interesse hebben kan je altijd kijken of er tussen zit bij de top 10 beste VPN aanbieders!
Mocht je verder nog informatie willen of een Virtual Private Network kan je altijd de bovenstaande website bekijken

Voordelen?

De voordelen van een Virtual Private Network zijn dat je op elk netwerk een veilige en anonieme verbinding kan creëren, waarvan de informatie versleuteld word. Dus alle opgevraagde informatie word bij de server versleuteld zodat als de informatie toch gestolen kan worden vrijwel nutteloos is aangezien het onleesbaar is. Ook zorgt deze tussen verbinding ervoor dat niemand bij jou informatie kan. Vaak worden er namelijk bij de server van de Virtual Private Network geen gegevens opgeslagen en als mensen de gegevens willen gebruiken blijkt de informatie totaal nutteloos te zijn. Ook is het zo dat je locatie geheim blijft aangezien je met een computer ergens anders op de wereld verbindt. Mensen van de overheid kunnen dus niet zomaar je gegevens gebruiken en je locatie opsporen.

Nadelen?

De nadelen van een Virtual Private Network zijn dat mensen met slechte intenties natuurlijk ook gebruik kunnen maken van dit systeem om zo dus de overheid kunnen ontlopen. Ook is het zo dat de informatie die verzonden wordt nog steeds gestolen kan worden en het is ook zo dat de versleutelde informatie ontcijferd kan worden. Het is wel zo dat dit veel moeite kost en aangezien je niet meteen kan zien welke informatie van belang is is het dus ook niet waarschijnlijk dat dit snel zal gebeuren. Een ander nadeel is dat je de bedrijven die jou een Virtual Private Network aanbieden zult moeten vertrouwen aangezien je nooit echt zeker weet wat er met de informatie gebeurd en deze bedrijven er ook van alles mee kunnen doen. Hier hoef je natuurlijk niet van uit te gaan aangezien deze bedrijven een reputatie hoog moeten houden, maar het is ook zeker iets waar je wel rekening mee moet houden.