Drie simpele tips op jouw website beter te maken

Het beheren van een website is iets wat je tegenwoordig grotendeels zelf kan doen. Via verschillende online tools kun je zelf een gratis website maken, beheren en updaten. Je bent dus zelf helemaal in staat om te bepalen wat bezoekers van jouw website te zien krijgen. Deze vrijheid brengt ook wat gevaren met zich mee, omdat je over bepaalde zaken van je website goed moet nadenken. Het opmaken van een website is namelijk meer dan een URL vastleggen en wat teksten schrijven. Om je website optimaal te laten presteren en je bezoekers precies te geven wat zij verwachten, zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Hier vind je drie eenvoudige tips om jouw website nog beter te maken.

Blijf consequent

Een website rendeert het beste wanneer het één geheel is, in plaats van een verzameling van losse pagina’s. Let dus vooral op zaken als kleurgebruik en aanspreekvormen. Kleurgebruik zegt veel over het gevoel op de website en de associatie die men daarmee legt. Als je buttons groen zijn, zorg er dan voor dat ze op alle pagina’s zo zijn. Als je mensen met je en jij aanspreekt, doe dat dan ook consequent over de website. Dit komt sterk over en geeft de bezoeker een meer professionele indruk.

Zet de behoeftes van de bezoeker voorop

Voordat je de pagina’s van jouw website inhoudelijk gaat vullen, is het verstandig om je af te vragen waar jouw bezoekers naar op zoek zijn. Vaak is het gene wat jij wil vertellen van ondergeschikt belang aan hetgeen wat je bezoekers verwachten te zien. Met name bij websites met een commerciële insteek is dit erg belangrijk. Als je bezoekers informatie zoeken over een bepaald onderwerp, wijk dan ook niet te veel van dat onderwerp af. Dit kan afleiding of zelfs irritatie opleveren bij de bezoeker, wat de commerciële kansen niet ten goede zal komen.

Regelmatig updaten

Een website met oude informatie is voor veel bezoekers vaak niet relevant. Men wil de laatste informatie lezen, de nieuwste producten inzien en de laatste actuele zaken doornemen. Zorg er daarom voor dat je je website regelmatig blijft voorzien van nieuwe content. Niet alleen goed voor je bezoekers, ook voor de zoekmachines, die liever websites bovenaan plaatsen die regelmatig met nieuwe content komen. Ben je een website die bijvoorbeeld maar één dienst verkoopt waardoor er weinig te updaten valt? Denk dan aan een blog, om af en toe te kunnen schrijven over relevante zaken.

Iedere website is anders, en daarom zijn er geen voorschriften die verplicht zijn voor elke website of van toegevoegde waarde zijn voor alle websites die er zijn. Een website maken is maatwerk, vergeet dat niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *