Communiceren via de e-mail

Wereldwijd wordt er dagelijks bijna de hele dag door gebruik gemaakt van het internet. Een wereld zonder internet is eigenlijk niet meer voor te stellen. In bijna elk huis of gebouw kun je wel een internet punt vinden. En lang zo gek nog niet want het is een belangrijke vorm van communicatie geworden. Vooral de communicatie over de mail is een belangrijke en veel voorkomende vorm van communicatie nu. Via de mail kun je een elektronisch bericht sturen naar personen die ook gebruik maken van een email. Veel bedrijven communiceren via deze manier met elkaar. Maar ook via de mail bestaan er regels over het opstellen van een berichtje. Zo zijn er verschillen tussen een persoonlijke of zakelijke e-mail. En hoe zitten deze nu in elkaar?

Een zakelijke e-mail ziet er een stuk netter uit dan een gewone persoonlijke e-mail. Er bestaat een standaard opmaak waar je je eigenlijk altijd aan moet houden bij het schrijven van een zakelijke e-mail. Let goed op het gebruik van woorden en maak correcte zinnen. Je zorgt ervoor dat elk puntje netjes onder elkaar komt te staan en dat de volgende puntjes er in staan:
– Afzender en geadresseerde
– Onderwerp en datum
– Aanhef en slotgroet
– Inhoud
– Ondertekening
Een e-mail heeft een veel snellere werking dan brieven en is ook nog eens stukken makkelijker. Je kan via deze manier sneller met andere communiceren. Je kan gemakkelijk een berichtje terugvinden en snel uitsturen.

Bron: internetvergelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *