Het belang van snelle webhosting voor succesvolle online marketing

Elke keer dat iemand je website bezoekt, maakt hun internetbrowser verbinding met een server, van waaruit het de relevante inhoud trekt om jouw website opnieuw te maken op hun computer, telefoon of tablet. Die server staat bij een webhostingpartij, die ervoor zorgdraagt dat jouw website altijd online blijft staan.

Waarom is Web Hosting zo belangrijk voor SEO?

Afgezien van de technische praktische aspecten van het runnen van een website, is er nog een reden om goed te zoeken naar de juiste webhoster.

Snelheid

In het digitale tijdperk van vandaag, is snelheid alles. Het is bewezen dat zelfs de kleinste vertraging in de laadtijd van een website kan resulteren in verloren verkeer. Algemeen wordt aangenomen dat 2 seconden de optimale laadtijd is. Bijna een derde van de potentiële bezoekers geeft het op na 3 seconden, terwijl 90% het opgeeft na een wachttijd van 5 seconden. Dat kost je klanten. Met een snelle website behaal je daarentegen meer conversies van bezoeker naar klant.

In termen van ranking bij zoekmachines is snelle, betrouwbare webhosting essentieel voor het succes van elke SEO-campagne. Google’s algoritmes zijn allemaal gericht op het bieden van een optimale gebruikerservaring aan hun gebruikers, dus snelle websites worden beloond met betere Google-rankings.

Als een website traag is voor een bezoeker, zal het ook traag zijn voor een Google crawler, wiens taak het is om relevante websitegegevens te verzamelen voor hun zoekindex. Hoe langer het duurt voordat je site geïndexeerd is, hoe langer het duurt voordat de site in de resultaten van zoekmachines verschijnt. En het beinvloedt ook de rankings in de zoekresultaten. Elk professioneel online marketing bureau zal je op het hart drukken dat je website zo snel mogelijk moet laden.

Goede klantenservice

Bij een probleem of een vraag wil je natuurlijk dat de klantenservice van de webhoster snel en kundig gereageerd. Het zal je wellicht verbazen, maar er zijn partijen die hier ondermaats op scoren. Lees dus de reviews en kies een klantvriendelijke partij.

100% uptime

Server uptime is de totale duur dat een server volledig functioneel is en draait. Het is een meeteenheid die wordt gebruikt om de prestaties van een server aan te geven. Server uptime wordt bewaakt en gemeten door server monitoring tools. Het is belangrijk dat de server(s) waar je website op gehost wordt een hoge uptime kent. Zo weet je zeker dat je website altijd voor bezoekers te bereiken is.

Wat mag ik verwachten van een goede webhoster?

Terwijl webhosting wijdt server ruimte aan jouw online content, zal de beste hosting bedrijven bieden veel meer dan dat. Sommige van de diensten die je kunt verwachten zijn onder andere:

Onbeperkte schijfruimte & bandbreedte: Onbeperkte schijfruimte en bandbreedte zorgen ervoor dat de website beschikbaar is voor bezoekers wanneer ze het nodig hebben. Metered gebruik kan voldoende zijn wanneer jouw site voor het eerst begint, maar als het verkeer groeit, zal jouw website meer middelen nodig hebben en een plotselinge toestroom naar jouw website kan resulteren in overschrijding van bandbreedte meldingen en verloren verkeer.

E-mailaccounts: veel web hosting services bieden je e-mail mogelijkheden, zodat je een groot aantal e-mailadressen die gebruik maken van de domeinnaam te creëren – bijvoorbeeld: yourname@yourwebsite.com. Dit helpt om communicatie vanaf jouw website een professionelere uitstraling te geven.

FTP-toegang: FTP (of File Transfer Protocol) is een standaard netwerkprotocol waarmee een client (u) bestanden kan overbrengen naar een server (jouw webhosting provider). Dit betekent dat je bestanden rechtstreeks van jouw persoonlijke of bedrijfscomputer naar de webhostingserver kunt uploaden voor opname in de website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *