5 redenen om te kiezen voor een Excel cursus

Microsoft Excel is een ongelooflijk veelzijdig stuk software dat sinds zijn lancering in de jaren tachtig een vaste plaats heeft veroverd in ons leven op het werk en thuis. Omdat het in de meeste bedrijven dagelijks wordt gebruikt, zijn werkgevers vaak op zoek naar kandidaten met een Excel-training of ervaring met Excel in een eerdere functie.

Voor degenen die Excel nog nooit hebben gebruikt of hun vaardigheden moeten opfrissen, zijn er gelukkig Excel-trainingen beschikbaar, zowel online als offline. Van het leren van de basis tot het schrijven van geavanceerde formules en het gebruik van automatisering, er zijn veel functies om onder de knie te krijgen.

Weten hoe je Excel moet gebruiken is een zeer gewilde vaardigheid, en dit zijn slechts enkele van de redenen waarom het volgen van van een Excel-training jou en jouw carrière goed kan doen.

Samen met Microsoft Excel Cursus Nederland gaan we in op vijf redenen om te kiezen voor een Excel cursus.

1. Verhoog je kansen op salarisverhoging

Als je over Excel-vaardigheden beschikt of van plan bent deze te verwerven, is een belangrijk voordeel een hoger verdienpotentieel. Het hebben van gecertificeerde Excel-vaardigheden kan het verdienpotentieel gemiddeld met 12% verhogen. Bovendien vereist 82% van de banen Excel-vaardigheden en/of ervaring met productiviteitssoftware.

2. Naar een nieuwe carrière

Hoewel algemene Excel-vaardigheden ongetwijfeld nuttig zijn, kan je geavanceerde vaardigheden gebruiken voor een carrière in een functie die sterk afhankelijk is van het gebruik van Excel en de meer geavanceerde functies.

Veel functies maken gebruik van Excel, van boekhouding tot marketing tot codering en e-commerce. Je maakt jezelf een gemakkelijke aanwerving voor een werkgever door de juiste mix van Excel-vaardigheden te leren voor de functie die je wilt.

3. Voer dagelijkse taken veel sneller uit

Heb je ooit gehoord van Excel-automatisering? Het is een van de meest geliefde en gebruikte functies in Excel door zowel grote als kleine bedrijven. En dat is niet verwonderlijk, gezien de tijd die het kan besparen.

Van het automatiseren van terugkerende dagelijkse taken tot het genereren van dashboards en rapportages, Excel automatisering is krachtig. Door te leren hoe je dit kunt beheersen, beland je in een uitstekende positie om tijd terug te winnen voor jou en je collega’s.

4. Blijf op de hoogte van nieuwe functies

Softwareprogramma’s hebben regelmatig updates en voegen nieuwe functies toe, en Excel is niet anders. Opfriscursussen voor Excel zijn een uitstekende manier om jouw basisvaardigheden te herhalen en nieuwe functies te leren kennen die jouw werk gemakkelijker maken.

5. Excel training helpt de bedrijfsprestaties te verbeteren

Gegevensverzameling en -analyse zijn essentiële activiteiten geworden in het bedrijfsleven, vooral in bedrijven die online verkopen. Maar gegevens zijn nutteloos als bedrijven niet het personeel hebben om ze op te schonen, te sorteren en te analyseren. Iedereen die deze vaardigheden aan zijn bedrijf kan aanbieden, zal van onschatbare waarde zijn en helpen bij het leveren van datagestuurde marketing om de verkoop en klantenbinding te verbeteren.

Verdien meer met Excel-training

In dit bericht hebben we vijf belangrijke redenen besproken om een Excel-training te boeken. Van meer verdienen in je huidige functie tot het maken van een carrièrestap, het hebben van de juiste Excel-vaardigheden helpt op al deze gebieden en vergroot je kansen om te bereiken wat je wilt.

Vergeet niet dat Microsoft Excel een uitgebreid programma is en dat er veel te leren valt, dus kies je Excel cursus goed uit.