Snel e-mailen? Met deze tips kies jij het beste internetabonnement

Heb jij last van sloom internet? Dan is het tijd om over te stappen naar een sneller internetabonnement! Wel klinkt dit makkelijker dan het is. Je moet goed letten op wat het best bij jouw buurt past en ook is het handig om meerdere abonnementen te vergelijken. Om je op weg te helpen, geven wij je een aantal tips zodat jij weer snel verder kunt met internetten.

Internetsnelheid

Bij de meeste providers betaal je maandelijks een vaste prijs voor het hebben van standaard onbeperkt internet. Wel is het per provider verschillend hoe snel het internet is. Zo kijken veel mensen voor de verschillen in prijs wanneer ze abonnementen gaan vergelijken, maar vaak is het dat hoe lager de prijs is, hoe slomer het internet is. Internet afsluiten moet je dus niet doen met een te goedkoop abonnement. Het beste is dat je internetsnelheid afstemt op hoe vaak jij internet gebruikt. Bij veel gebruik kan je beter een duurder abonnement afsluiten, terwijl bij minder gebruik een minder dure abonnement wordt aangeraden. Kijk hiervoor naar het aantal Mbps: hoe meer Mbps, hoe sneller het internet.

Vergelijken

Het vergelijken van internetabonnementen helpt goed met het kiezen van het beste abonnement. Een aantal dingen waar je op kunt letten bij het vergelijken zijn welke providers beschikbaar zijn in jouw regio, of het abonnement is af te sluiten via glasvezel, de snelheid en natuurlijk de prijs. Vergelijk internet ook door meerdere pakketten te bekijken. Zo heb je een pakket met alleen internet, maar ook met alles in één. Hierbij krijg je internet, televisie en telefoon. Ook is het bij een alles-in-één pakket goed om te kijken of je onbeperkt kan bellen en hoeveel zenders zijn inbegrepen. Alles bij elkaar dus een goed idee om internetabonnementen te vergelijken!

Glasvezel

Voor het snelste internet is glasvezel een goede optie. Glasvezel is een dun draad dat onder de straat is aangelegd en kan een hele hoge snelheid bereiken. Als in jouw straat glasvezel is aangelegd, is het dus de beste keus om je internet op basis daarvan te kiezen. Het heeft als effect dat je zonder haperingen televisie kunt kijken en streamen, en ook gaat het internetten zo snel als een speer. Wel is glasvezel duurder dan kabelverbinding zoals DSL, en ook ligt het niet overal. Kijk dus goed of de glasvezeldraden zijn aangelegd in jouw buurt.

Internet in verschillende plaatsen

Bij het kiezen van een internetabonnement is het goed om te kijken hoe snel het internet van een bepaalde provider is in jouw buurt. Het kan namelijk zijn dat het internet van bijvoorbeeld de ene provider sneller is in Groningen dan in Zeeland. Kijk dus eens bij de ervaringen van mensen met de gekozen provider in jouw buurt. Zo vind je het beste internetabonnement voor jou!